август 17, 2009

Негово величество...твоят член!



Преди доста време създадох тази статия за друго виртуално място, но сега реших да си я преместя и тука, да ми е под ръка:), дет се вика:). Помествам я във вида, в който я писах тогава, без каквито и да било допълнителни корекции. Приятно четене :)


Напоследък ми прави впечатление,че доста млади хора започнаха все по-открито и с искрено желание да се интересуват за сексуалната си култура( въпреки това все още крайно недостатъчно!) , за анатомията и физиологията на половите си органи, така че ми хрумна да подбера въпросите/за мъжката част/, които преобладаващо и най-често, са ми задавали. Тази темичка ще съдържа и отговорите им, респективно-да не кажете, че аз съм ги измислила- има си учебници и техните автори са "виновниците", но с ваше позволение ще пропусна да цитирам целият авторски колектив :). Та- на дневен ред е ... твоят член !

Колко е нормално да е голям?
Това е най-честият въпрос всъщност- и така- "Нормално"-то започва от 8-13 см дължина в отпуснато/!/ състояние и достига до 13-17 см в ерекция. Сега, обаче тука едно уточнение да направиме- Статистиката по отношение на размерите на мъжкия полов орган в спокойно състояние е по-уклончива, тъй като размерите на невъзбудения пенис са променливи. На всички е добре известно, че пенисът се свива силно например в студено време или в студена вода, но може и да се разтегли доста при топло време, при взимане на топла вана или в сауна.
И съответно по отношение на ширината/окръжността/ се приема, че средно 8.5 см е нормата в невъзбудено състояние, а във възбудено- 11см.
Извода е, че огромна част от мъжете влизат точно в тази категория, макар мнозина да са дълбоко убедени, че им е твърде малък/ гледище на ниво каменна ера, ама айде-как да е/.


Правилно ли го измервам?
Техниката е следната:
1.Измерване на дължината:
Трябва в права линия да измериш разстоянието от кожата на корема, от която пенисът излиза/мериш отгоре по протежение на пениса/ и крайна точка, която се равнява на най-отдалеченото по време на ерекция място на главата на пениса/самият връх/. Значи, за да го измериш, трябва да доведеш по твой си начин пениса си в максимална ерекция/ама не те знам после как ще сколасаш да го измериш и да фиксираш стойностите-с гадже ще ти е по-лесно,но ти си знаеш /. Та- с линийка, чието начало/тоест 0/ се поставя в корена на пениса ти- до самата предна коремна стена- ъгълът межу нея и члена ти в ерекция да образува 90 градуса- та поставяш така линийката и тя не трябва да хлътва навътре- няма да измериш реално в такъв случай. Значи разбра- корена на пениса, до кожата на коремна стена допряна линийка, максимална ерекция и измерваш до най-връхната точка на главичката. Това измерване повтаряш още два пъти и осредняваш резултата / така ще е най-обективно/. Повторението на измерването да става в различни дни, в различно време от денонощието и при различна температура, като е желателно да не си извършвал еякулация поне 24 часа преди измерването и по време на самото измерване също да не се изпразваш.. /след него чак/.

2.Измерване на ширината /дебелината/:
За да го направиш, представи си, че ще разглеждаш пениса си като една окръжност- значи ще определяш параметрите й- дебелината се определя като линейното разстояние на най-дебелата част на ствола на ерегиралия пенис. Това разстояние има една обща начална и финална точка/тоест си представи една окръжност и нейната начална точка-крайната ще е същата-нали е окръжност,щом измерваш обиколката/.
И така измерването става по следният начин- Пениса трябва да е в максимална ерекция. Този път ще ти трябва измерителен сантиметър, чийто край /точка 0/ поставяш в най-дебелата част на пениса и точката се отбелязва, след което измерителната лента се увива около ствола на пениса, за да достигне отново изходната точка. Ще го обясня така- в състояние на твоята максимална възбуда огледай добре коя е най-широката част на пениса ти. Избери си къде в тази зона да сложиш началото на сантиметъра и после обвий ствола с останалата част на сантиметъра по неговата окръжност. Но само в тази най-широка част!Отчиташ резултата и повтаряш още два пъти- не един след друг, а както при дължината.

Изчислението:
Получените числа се събират и делят на техния брой (отделно за дължина и за дебелина), като така се получава осреднен вариант на големината на пениса, който се приема за реална дължина или дебелина.

Какво съдържа спермата?
Спермата е висококонцентрирано съединение, в което има:
-захари/фруктоза, сробитол, иноситол/;
-протеини и аминокиселини/креатин например/;
-минерали/фосфор, цинк, магнезий, калций, калий/;
-витамини / Б12 и Ц/;
- малко хормони /тестостерон, простагландини/
и биокиселини.
Състава й е сравним с този на белтъка на яйцето или на желатина.1 ч.л. сперма съдържа около 5 калории, но въпреки захарите в нея не може да се каже, че е въглехидратна.

Какво е нормалното количество сперма , което трябва да отделя мъжът при полов акт?
Честно споделено, напоследък това е доста интересуващ мъжете въпрос- вече започват да си обръщат внимание и на други аспекти за количество / размери / обем. Истината е, че тук отново става въпрос за индивидуалности, но общоприетото е, че в норма от 1 лъжичка до приблизително три- четири чаени лъжички е нормалното. С възрастта разбира се, това количество намалява, но така или иначе това става на възраст около 50-60 години и то не при всеки мъж ;) / е, няма случай да се увеличи, но все пак/.
При по-голямо от това количество вече е приемливо да се говори за патология- има мъже, които отделят изключително много сперма- това си е патология и трябва да посетят сексолог/ венеролог/ гинеколог/ уролог според това какви съпътстващи оплаквания имат. Общо взето има една такава тенденция мъжът да желае или да копнее да е с много сперма.

Мили мъже, три неща-:
1-За половият акт е важно да сте твърди, желаещи и страстни- това колко сперма отделяте е последното, което ще тръгнем да изискваме/стига да не говориме за фрапантности/.
2-За самото оплождане/малко фермерски звуча в момента, но вие ще ме извините;)/ не е от значение количеството , а качеството на спермалният "материал"/тоест доколко са витални/жизнеспособни сперматозоидите ви/
и 3- но не и по важност- харесва ви, когато партньорката ви поглъща вашата сперма- ок, не се натискайте да 'произвеждате' значими количества, тъй като партньорката ви не иска дъжд насреща си, а нещо нормално за преглъщане. Та- стига с вашите мании по размери и количества!


До кога съм най-годен да стана баща? / забележка- има се предвид оплодителната способност, не желанието за секс/
След като отпразнуват 35- ия си рожден ден, мъжете започват да произвеждат по-малко от белите ... хммм... палавници да речем. Типичният 30 и няколко годишен мъж няма проблеми в повечето случаи с размножаването, защото организма му все още създава милиони сперматозоиди всеки ден. Но... стане ли на 45 години, за да забременее жена от него, то той трябва да положи 5 пъти повече усилия. Повечето мъже запазват способността си да имат деца през целият си живот, като разликата при тях е, че след една определена възраст това ще отнеме малко повече време.

Колко мастурбации е вече прекалено много?
Един мъж на възраст около 20-те или началото на 30-те често мастурбира няколко пъти дневно, всеки ден и това е напълно нормално. През този период от живота си ти преживяваш пик на производството на тестостерон и това избива в свръхколичество сексуална енергия. Дори ако се радваш на редовен и напоителен секс, все още можеш да имаш нужда и от малка ръчна собствена "помощ", за да избиеш напрежението. Това не означава, че партньорката ти не те задоволява, просто много лесно се възбуждаш.

Кога мастурбацията е вече притеснителен факт?
Тогава, когато вместо да посягаш към нещо от плът и кръв / разбирай жена/ мъж- каквото ти е на вкус/, предпочиташ да се забавляваш сам или да останеш в интимна близост единствено с току- що сваленото порно от нета./така- в учебниците ми не пише точно такива неща, но до голяма степен интерпретирам, за да е разбираемо, без терминологии/.

Когато мастурбирам или правя секс, свършвам твърде бързо-къде е проблемът?
Впрочем зависи от годините ти- например това е нещо много често при младите " любовници "- нарича се преждевременна еякулация и се дъжи най-често на факта, че те много лесно се възбуждат. Начинът да се забави темпото е, като мъжът започне да визуализира в съзнанието си нещо, което му действа антисексуално в момента, когато му дойде времето да се... да речем пусне по вълната.

Защо ерекцията ми пада по време на секс?
Стресът се сочи като основен виновник в случая, психичното напрежение на мъжа е от особено значение по време на половият акт. Мъжете не са роботи и не може винаги да са готови бойци в леглото, така че, ако си жена и четеш това, приеми за неизбежен факта, че все ще попаднеш на мъж или партньор със злополучни дни в леглото. И тогава, ако не влезеш в положение, ще излезеш от живота му. Това е положението- или приемаш или не.
Алкохолът, наркотиците под каквато и да е форма и вид също могат да са причина за подобен неуспех. Притеснението на един мъж дали ще се представи добре пред тебе може също да наклони посоката надолу- парадокс, но това го знаете всички:)

Колко нормално продължава оргазма при мъжете?
Средният мъжки оргазъм продължава около 6 секунди- става въпрос момента на самата кулминация-не времето от проникването до свършването/. За сравнение-при жените продължава 23 секунди- еххх, май за първи път си обичам пола;)






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравейте, скъпи читателю !:)
Благодарим ви за желанието да споделите вашата мъдрост и моля, пишете на български;). Желателно е да не сте анонимни- просто няма смисъл, а и никой не би взел мнението ви на сериозно в такъв случай!
Благодарим и приятно прекарване из нашите поля:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails