февруари 26, 2009

Гостенка


Не съм я чакала....
Не съм я викала дори...
А тя си идва най-необезпокоявана,неусещана,неканена и се намърдва навсякъде,където й е удобно!Що за наглост е това????
И е важна-трябва да й се обърне внимание,сякаш е почетен гост,посрещан с червена пътека и бурни овации...Да бе!
А присъствието й да е толкова ненавременно и толкова тежко за понасяне,че ако сама знае,няма повече да стъпи никъде.Но е нахална.И не пита.Идва си просто.Завладява те с това проклето присъствие.Ядосваш се,но пък и не можеш да я изгониш веднага.Нееее,тя не е от лесните -ошлайфала се е в това отношение.Стои,не мърда,въпреки очевидното ти раздразнение и дава вид,че й е удобно.Знаеш,че ще си тръгне едва,когато тя реши.Дааам-за нея е без значение дали гониш график в службата;дали не ти скъсява времето за важна дейност,среща,задължения.
Ех,толкова да е безгрижна за тези неща,че чак й завиждам.
Тя знае,че е важна-никой не би могъл да й го отрече.Толкова е важна,че щеш не щеш,се съобразяваш.Знае и,че е нежелана.Пука ли й?Изобщо не.Толкова е важна,че с никого не се съобразява,но пък всеки се съобразява с нея.Иначе плащаш тежко.Прескъпо.А можеш да си го спестиш...просто като й обърнеш нужното внимание...нали...такова... ами гостенка е все пак...
Колкото по-бързо се погрижиш да й обърнеш внимание и да задоволиш всичките й капризи за почивка,толкова по-бързо ще си отиде и ти пак ще си в настроение за задачки,ангажименти,бързащ график,бързащ живот.
Все бързаш...
Толкова много,че даже не разбираш колко ти е полезна като дойде на гости и как те отбременява,как те кара да си починеш...не я желаеш,тя го знае,но е благосклонна-ще си тръгне,а на тебе ще даде така необходимото възстановяване.
Дааам...и от умората има полза!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравейте, скъпи читателю !:)
Благодарим ви за желанието да споделите вашата мъдрост и моля, пишете на български;). Желателно е да не сте анонимни- просто няма смисъл, а и никой не би взел мнението ви на сериозно в такъв случай!
Благодарим и приятно прекарване из нашите поля:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails